Servis auta je dôležitý

Home  >>  Auto  >>  Servis auta je dôležitý

Servis auta je dôležitý

10
Kvě,2024

off
  Auto

Vlastníte auto? Auto potrebuje mať pravidelný servis, aby fungovalo, ako má. Ako ušetriť pri jednotlivých servisných prehliadkach, ktoré sú nutné pri každom osobnom automobile? Možno neviete, ako sa o svoje auto máte správne starať. Veľmi dôležitým je vedieť, ako často potrebujete mať vykonanú servisnú prehliadku. Niektoré servisné prehliadky dokážu odhaliť chyby, ktoré by vás mohli stáť život, ak by ste ich neodstránili. Riešením je oprava alebo servis auta. Viete túto opravu alebo servis vykonať vy sám, alebo potrebujete na to automechanika?

 

auto

 

Servis by sa mal absolvovať po každých tritisíc až päťtisíc najazdených kilometroch. To znamená aj častejšie míňanie peňazí na servis či opravu vášho auta. To ide dosť do rozpočtu. Pri pravidelnom servise sa vymieňa olej. Aby ste olej mohli vymeniť vy sami, potrebujete k tomu napríklad odtokovú vaničku na olej, rôzne imbusové kľúče či skrutkovače, zdvihák, rampu, staré utierky a pracovné rukavice, či dokonca tlakomer. Pravidelná prehliadka je u osobných automobilov naozaj veľmi potrebná. Ak si urobíte prehliadku a opravu vozidla sami, ušetríte tým veľa peňazí. No takéto opravy vedia vykonávať najmä muži.

 

interiér auta

 

Ženy sa častokrát nechcú ušpiniť alebo si zničiť svoje upravené nechty alebo vlasy. Ženy častejšie využívajú na údržbu osobného automobila rôznych automechanikov. Pri servise sa aj vymieňajú rôzne kvapaliny, olej, filtre, či menia sa rôzne súčasti auta. Filtre je nutné poriadne vyčistiť. Poznáme olejový filter. Dôležité je doplniť aj nemrznúcu zmes do ostrekovačov. Automechanik vám vykonáva základné potreby pri servise vášho vozidla. Nimi sú výmena oleja, výmena vzduchového filtra, výmena zapaľovacej sviečky, skontroluje tlak v pneumatikách a v akom sú stave, či skontroluje tekutiny a postará sa o servis a údržbu interiéru a exteriéru vozidla. Tieto úkony nevykonáva zadarmo, ale si vypýta za vykonanú prácu aj finančnú odmenu.